Placuszki marchewkowo - cukiniowe

4.5 (180 ocen)

Smaczne placuszki z sezonowej cukinii z dodatkiem marchewki! Świetne połączenie warte uwagi. Idealne na bezmięsny obiad:)

Składniki:

  • 1 mała cukinia
    1-2 marchewki
    sól, pieprz
    jajko
    3 łyżki mąki pszennej
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Placuszki marchewkowo - cukiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie posolić i odstawić na 20 minut. Po tym czasie odsączyć z soku wytworzonego przez cukinię.
  • 2. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Marchewkę wymieszać z cukinią, dodać jajko, sól, pieprz (lub ulubione przyprawy), trzy łyżki mąki pszennej. Całość wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz kłaść placuszki i smażyć z obu stron na średnim ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować