Piersi kurczka duszone z kapustą i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, dodać 1 łyżkę masła . Piersi doprawić solą i pieprzem, następnie przekroić na połowę i obsmażyć z obu stron na złoty kolor,przełożyć do miseczki.
Na tej samej patelni przesmażyć obrane ze skórki pokrojone w kostkę jabłka( przez około 5 minut)odstawić do miseczki.
2.Do garnka lub patelni z grubym dnem wlać 1 łyżkę oliwy , na rozgrzaną oliwę wrzucić 1 łyżkę masła, dodać poszatkowaną kapustę, marchewkę pokrojoną w słupki oraz pokrojoną w piórka cebulę, całość smażyć na dość mocnym ogniu, często mieszając przez około 10 minut.
Po tym czasie dodać podsmażone jabłka, mięso, kminek , cukier, sok ,ocet winny. Wymieszać, przykryć pokrywką i dusić na,na małym ogniu przez 20 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem.
Komentarze