Piersi z kaczki pieczone z jabłkami

4.39 (215 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób

Piersi z kaczki pieczone z jabłkami są bardzo aromatyczne, dodatek jabłek i soku pomarańczowego sprawia że mięso jest soczyste i smaczne.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 piersi z kaczki
    4 jabłka
    Sok i skórka otarta z pomarańczy
    2-3 ząbki czosnku
    1 łyżka majeranku
    Sól, pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

4.39 (215 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z kaczki pieczone z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Skórę z piersi z kaczki nacinamy w kostkę. Piersi nacieramy solą, pieprzem, majerankiem, przeciśniętym czosnkiem ,skórką otartą z pomarańczy i oliwą. Wstawiamy na noc do lodówki. Piersi z kaczki układamy na zimnej patelni, skórą do patelni ,smażymy do momentu uzyskania złotego koloru. Piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego, mięsem do dołu. Jabłka myjemy ,pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w ósemki, obkładamy nimi piersi. Pieczemy pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia piersi polewamy sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Piersi podajemy z pieczonymi jabłkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kaczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować