Kotlety schabowe duszone z cebulą i jabłkami

4.5 (171 ocen)

  • 50 min

Takie kotlety podaję z ziemniakami purée

  • 50 min

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe

    3 małe jabłka

    2 średnie cebule

    sól ,pieprz

    3 ząbki czosnku

    1 łyżeczka ziół prowansalckich

    0,5 łyżeczki rozmarynu
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety schabowe duszone z cebulą i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Kotlety lekko rozbić i natrzeć rozdrobnionym czosnkiem,następnie obrumienić na mocno rozgrzanym tłuszczu,przełożyć na talerz i posypać solą i pieprzem.

    .Do tłuszczu w ,którym smażyły się kotlety wsypać cebulę pokrojoną w piórka oraz umyte jabłka pokrojone w ósemki(bez gniazd nasiennych),mieszając dusić 3-4 minuty,doprawić do smaku pieprzem .

    .Mięso położyć na cebulę i jabłka,zalać płynem ,który wytworzył się na talerzu,posypać ziołami i rozmarynem.Wlać około 1/4 szklanki wody,przykryć i dusić na małym ogniu około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować