Udka duszone z jabłkami

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit
  • 60 min

To danie na niedzielę.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 4 udka z kurczaka
    ● 4 winne jabłka
    ● papryczka chili
    ● 1 szkl. bulionu warzywnego
    ● 1/2 łyżeczki mąki ziemn.
    ● sól, pieprz
    ● 2 łyżki oleju
    ● sok z cytryny
    ● słodka mielona papryka
    ● sos sojowy
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka duszone z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z chili i jabłek usuwamy
    gniazda nasienne. Chili siekamy,
    jabłka kroimy w cząstki.
    Udka nacieramy przyprawami.
    Podsmażamy na oleju.
  • 2. Udka posypujemy chili
    i wlewamy bulion. Dusimy
    30 minut. Obkładamy jabłkami
    i dusimy 15 minut. Udka
    przekładamy na talerz.
  • 3. Mąkę mieszamy z łyżką
    wody. Wlewamy do wywaru.
    Doprawiamy sosem sojowym,
    solą i sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować