Pierś z kurczaka z pieczarkami w cieście francuskim

4.48 (175 ocen)

Przepyszne bułeczki dla miłośników ciasta francuskiego. Smakują zarówno na ciepło jak i zimno.

Składniki:

  • Składniki: ( Liczba porcji: 6)

    • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
    • 1 filet z kurczaka,
    • ¼ cebuli,
    • 5-6 pieczarek,
    • 6 łyżek startego żółtego sera,
    • Oliwa z oliwek,
    • 1-2 ziarenka czosnku,
    • Sól, pieprz, curry, ostra papryka,
Wystaw ocenę:

4.48 (175 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pierś z kurczaka z pieczarkami w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, natrzeć czosnkiem zgniecionym przez praskę,przyprawić solą, curry, ostrą papryką i usmażyć na oliwie.
    Cebula, pieczarki pokroić. Na rozgrzana na patelni oliwę wrzucamy cebulę i lekko szklimy, następnie wrzucamy pieczarki i wszystko dusimy do momentu odparowania wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.
    Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów. Każdy kwadrat smarujemy odrobiną oliwy i nakładamy farsz, fileta i posypujemy startym serem. Zginamy. Pieczemy w 170 stopniach przez 15-20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować