Pierś z kurczaka z groszkiem w cieście francuskim

4.51 (142 ocen)

  • 15 min

Wspaniały pomysł na szybką przekąskę!

  • 15 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1/2 puszki groszku
    20dag pieczarek
    1 op. ciasta francuskiego
    sól, pieprz, tymianek, zioła prowansalskie do smaku
    olej do smązenia
Wystaw ocenę:

4.51 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pierś z kurczaka z groszkiem w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawami i usmażyć na oleju. Gdy pierś jest prawie gotowa dodać pokrojone w kostkę pieczarki. Dusić wszystko razem do momenty gdy woda odparuje. Dodać groszek, delikatnie wymieszać i wyłączyć. Ostudzić.

    Ciasto francuskie podzielić na 6 kwadratów. Na środek każdego nakładać farsz i zlepić brzegi formując trójkąty. Piec w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować