Pierś z kurczaka w śmietanie

4.5 (173 ocen)

  • 60 min

Bardzo często staramy się odtworzyć smaki dzieciństwa,różnie z nimi bywa,czasami się udaje, czasami nie. Niektórych smaków nie jesteśmy w stanie przekazać,ponieważ możemy mieć trudności z ich odtworzeniem.C

  • 60 min

Składniki:

  • 400dag piersi z kurczaka
    600ml śmietany kremówki 30%
    1 pęczek natki pietruszki
    sól do smaku
    pieprz kolorowy do smaku.
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierś z kurczaka w śmietanie 1. Pierś z kurczaka kroimy na średniej wielkości kawałki, dokładnie myjemy,osuszamy.
    Do rondla wlewamy śmietanę następnie na wolnym ogniu podgrzewamy,kiedy zaczyna się gotować wkładamy pierś z kurczaka,posiekaną natkę pietruszki dokładnie mieszamy.
    Ważne by kurczaka dodawać do gorącej śmietany.
    Wszystko dokładnie mieszamy,gotujemy na wolnym ogniu,aż śmietana się zredukuje, sos będzie gęsty.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Pierś z kurczaka podajemy z ziemniakami, ryżem i pieczywem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować