Pierś z kurczaka smażona w śmietanie

4.99 (144 ocen)

Kotlety przyrządzone w ten sposób są bardzo smaczne, dodatek śmietany sprawia że kotlety są po usmażeniu są soczyste.

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka
    1 szklanka śmietany
    Słodka i ostra papryka
    Vegeta
    Bułka tarta do panierowania
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Pierś z kurczaka smażona w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka dzielimy na kotlety, lekko rozbijamy przez folię. Każdy kotlet oprószamy Vegetą , słodką i ostrą papryką. Śmietanę przelewamy do miski, przekładamy piersi z kurczaka i delikatnie obtaczamy je w śmietanie. Wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny lub na całą noc. Piersi wyjmujemy ze śmietany, panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Podajemy z dowolną surówką .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować