Pierś kurczaka marynowana w kwaśnej śmietanie

4.4 (5 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dzięki marynowaniu piersi kurczaka w kwaśnej śmietanie po smażeniu mięso jest niezwykle kruche i soczyste. Tak zamarynowaną pierś panierowałam w semolinie, następnie usmażyłam na klarowanym maśle. Po usmażeniu posmarowałam galaretką z chili. Wyszło pysznie. Musicie koniecznie spróbować.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka
    200 ml kwaśnej wiejskiej śmietany
    semolina do panierowania
    sól morska
    czosnek granulowany
    cebula suszona
    papryka słodka
    papryka ostra
    pieprz kolorowy
    masło klarowane do smażenia
    2 łyżki dżemu z chili
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Sznycle

Pierś kurczaka marynowana w kwaśnej śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • piers 1. Piersi nacinamy ostrym nożem. Przekładamy do szklanego naczynia zalewamy kwaśną śmietaną. Mięso chwilę masujemy, aby było dokładnie pokryte śmietaną. Naczynie przykrywamy. Odstawiamy na noc do lodówki.
    Semolinę mieszamy z przyprawami. Mieszance panierujemy mięso. Smażymy na rumiany kolor na rozgrzanym maśle. Mięso po usmażeniu smarujemy dżemem z chili. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować