Pierś z kurczaka grillowana

4.5 (157 ocen)

Bardzo aromatyczna i soczysta propozycja na grillowaną pierś z kurczaka. Podałam z ziemniakami zapiekanymi i sałatką z fasolki szparagowej.

Składniki:


  • 3 piersi z kurczaka
    Marynata:
    5 łyżek oleju
    1 łyżeczka sosu sojowego
    1 łyżeczka octu balsamicznego z modeny
    0,5 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
    0,5 łyżeczki soli morskiej ziołowej
    1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego
    5 listków bazylii
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka grillowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi oczyścić, umyć i odciąć polędwiczki. Wszystkie składniki na marynatę wymieszać w miseczce. Włożyć piersi dodać pokrojone listki bazylii i wymieszać. Przykryć i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Na rozgrzanej patelni grillowej smażyć piersi w zależności od grubości po około 10 min z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować