Grillowana pierś kurczaka z oscypkiem i żurawiną

4.5 (155 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Połączenie delikatnego smaku drobiu z wędzonym aromatem sera i słodyczą żurawiny to sympatyczne trio w porę obiadową.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Ilość produktów zależy od ilości osób
    Pierś z kurczaka
    oscypek
    żurawina konfitura
    sól, pieprz

    opcja:
    jogurt naturalny
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowana pierś kurczaka z oscypkiem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeżeli planujesz obiad na jutro to wieczorem oczyść piersi kurczaka, przypraw, zalej jogurtem naturalnym i marynuj całą noc w lodówce. Przed położeniem na grilla zetrzyj jogurt ręcznikiem papierowym.

    Jeśli robisz tuż przed podaniem:
    Pierś kurczaka nasmaruj olejem i przypraw. Na rozgrzanym grillu połóż pierś kurczaka i grilluj z obu stron. Pilnuj aby nie spalić i nie przesuszyć mięsa. Ser oscypek pokrój na plastry i zgrilluj szybko z obu stron. Gotowe mięso przełóż na talerz i nałóż żurawinę. Smacznego

Porady

Mięso najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami i świeżą surówką lub sałatką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oscypek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować