Pierś z kaczki marynowana i smażona z czosnkiem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 2 osób

Danie dla zwolenników kaczki i smaku czosnku, mięsko z jednej strony ze skórką wysmażone na chrupiąco, z drugiej tak średnio.
Nie chciałam mięsa na wpół surowego ale też aby nie było za bardzo spieczone, uzyskałam średnie wysmażenie takie akurat :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 sprawione piersi z kaczki
    marynata: 1 łyżka oleju + 1 łyżka ketchupu + szczypta majeranku + pieprz mielony
    do smażenia : smalec
    2 ząbki czosnku pokrojonego w cienkie plasterki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Pierś z kaczki marynowana i smażona z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skórkę piersi naciąć tak aby nie przekroić mięsa, zamarynować na dobę.
    Nadziać ją plasterkami czosnku wkładając je w nacięcia, smażyć kładąc na patelnię z zimnym tłuszczem stroną ze skórką 12 minut, po czym przełożyć na drugą stronę i smażyć 4 minuty.
    Czas smażenia daje efekt mniej krwistego mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka Pierś z kaczki

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować