Smażona pierś z kaczki

  • wyświetlono: 942 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo soczysta i smaczna smażona pierś z kaczki

zzewa

Składniki


2 piersi z kaczki
sól
pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Smażona pierś z kaczki

  • 1.
    Piersi z kaczki umyć, osuszyć.
    Delikatnie naciąć w kratkę skórę a potem posolić ją i oprószyć pieprzem.
    Po 30 minutach piersi ułożyć na zimnej patelni skórą do dołu i od momentu jak filety zaczną skwierczeć smażyć 7 minut.
    Potem obrócić na drugą stronę i smażyć 5 minut.
    Usmażone piersi włożyć na blaszkę do pieczenia albo jeśli macie patelnię bez plastikowych rączek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 4 minuty.
    Potem piersi wyłożyć na kratkę i zostawić na kilka minut aby odpoczęły.
    Przed podaniem kroić w plastry, można podać z konfiturą z żurawiny lub z tym co lubicie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiatadróbkaczkaświętamięsapierś z kaczki
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-050m1oc

Dodane przez: viki2903

Pierś z kaczki

Pierś z kaczki podana z grzybowymi...

Kaczka

Dodane przez: ewelinapac

Pierś z kaczki w winnym sosie żurawinowym

Świetny pomysł na wykwintny obiad....

kaczka

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Kaczka smażona

Smaczna , zdrowa i taka zapomniana...

image-1d7di6g

Dodane przez: nataliakielek

Pierś z kaczki pod wiśniowym sosem

Soczysta, miękka i niezwykle aromatyczna...

Pierś kaczki marynowana w czerwonym winie z rozmarynem

Dodane przez: Joanna Kryla

Pierś z kaczki marynowana w czerwonym winie...

Pełne aromatów, delikatne mięso...

Pierś z kaczki w sosie jeżynowo-pomarańczowym

Dodane przez: tycjanowa

Pierś z kaczki w sosie jeżynowo-pomarańczowym

Soczysta, lekko krwista z obłędnym...