Pierś kurczaka w galarecie

4.5 (170 ocen)

  • 40 min

Smaczne drobiowe mięsko w galarecie smaczne na rodzinne i świąteczne spotkania .

  • 40 min

Składniki:

  • pierś kurczaka 1 szt
    marchew ugotowana 2 szt
    bulion 1/2 litra
    żelatyna 2-3 łyżki
    sól czosnkowa
    pieprz
    przyprawa kuchenna
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pierś kurczaka w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozmieszać w gorącym bulionie (ja dodałam troszkę przyprawy kuchennej) i odstawić do lekkiego stężenia.
    Marchew pokroić i wyłożyć na dno półmiska.
    Pierś kurczaka umyć, pokroić w plastry i oprószyć solą czosnkową i pieprzem. Odstawić na ok 3 godz.
    Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju położyć mięso i przewrócić by z obu stron zrobiło się białe. Podlać trochę wodą i dusić do miękkości. Mięso troszkę osuszyć i ułożyć na półmisku.

    Zalać tężejącą galaretą dowolnie udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować