Pierś w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka oczyścić i po gładkiej stronie ponacinać ostrym nożem w krateczkę.
1 łyżke marynaty wymieszać z oliwą i sokiem z cytryny, natrzeć nią piersi z kurczaka.
Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu, połozyć piersi i przyrumienić z obu stron.
Dodać pokrojone na plasterki pieczarki i chwilę posmażyć. Podlać bulionem, dodać pół cebuli, marchewkę i pietruszkę. Dusić pod przykryciem ok 20 min.
2.Mięso i warzywa wyjąć, bulion przecedzić przez sitko i dodać żelatynę w odpowiedniej ilości według opisu na opakowaniu.
3.Mięso pokroić na plastry, ułozyć na dnie niezbyt płytkiego naczynia, udekorować warzywami, pieczarkami, jajkiem i cebulką. Całość zalać wystudzoną galaretką.
Odstawić do wystudzenia.
Komentarze