Pierś faszerowana koprem włoskim i gruszką

0 (0 ocen)

Zapraszam:)

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    100 g kopru włoskiego
    2 gałązki natki
    1/3 pęczka szczypiorku
    1 ząbek czosnku
    5 łyżek mleka
    1 łyżka oliwy
    Sól do smaku
    ½ łyżeczki papryki
    ½ łyżeczki suszonego tymianku
    ¼ dużej gruszki
    Szczypta gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pierś faszerowana koprem włoskim i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koper umyć i osuszyć. Przekroić na pół i pokroić w cienkie piórka. Natkę i szczypiorek drobno posiekać. Obrany czosnek pokroić w małą kosteczkę.
  • image-0bh8wx4 2. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić zioła wraz z czosnkiem. Gdy czosnek zacznie pachnieć wrzucić koper. Podsmażyć przez 2 minuty i wlać 3-4 łyżki wody. Gdy płyn odparuje doprawić solą i tymiankiem. Wlać 3 łyżki mleka i zagotować. Gdy mleko się wygotuje koper jest gotowy.
  • image-02nfe9j 3. Mięso umyć, osuszyć i rozkroić jak książkę. Rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, papryką i tymiankiem. Ułożyć przestudzony koper.
  • image-1kmrt99 4. Z gruszki wyciąć gniazdo z nasionami, oprószyć gałką i ułożyć na mięsie. Zwinąć i zabezpieczyć wykałaczką. Piekarnik nagrzać do 200 st i wstawić mięso. Piec około 20 minut. Mniej więcej w połowie czasu polać resztą mleka i dopiec do końca. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki Koper Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować