Pierogi z truskawkami i bitą śmietaną

5 (149 ocen)

  • 40 min

wczoraj robione na szybko - były wspaniałe!

  • 40 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    1 jajko
    2/3 szklanki ciepłej wody
    15 sztuk truskawek
    cukier
    bita śmietana
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Pierogi z truskawkami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wysypujemy na stolnice, wbijamy jajko i wlewamy całą wodę- zagniatamy jednolite ciasto. Ciasto dzielimy na kilka kawałków, ktore pojedynczo dość cienko wałkujemy, a następnie wykrawamy krążki za pomocą szklanki. umyte i osuszone truskawki kroimy na pół lub na 3 częśći jeśli są duże, układamy je na przygotowanych krążkach, boki lekko smarujemy wodą i lepiemy pierogi. pierogi wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy 3-4 minuty. Pierogi posypujemy cukrem i dekorujemy bitą śmietaną

Porady

.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować