Pierogi z soją i mięsem

2 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min

proste i sycące

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 g ugotowanej soi
    500 g mięsa z drobiu
    1 jajko
    cebula
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy staropolski
    oregano
    czosnek niedźwiedzi
    chili suszone
    tłuszcz do smażenia

    ciasto
    450 g mąki
    300 ml wrzątku
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka oleju

Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z soją i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soję i mięso przepuścić przez maszynkę, cebulę przyrumienić na 2 łyżkach oleju, dodać do nadzienia. Dodać jajko , przyprawy do smaku i wymieszać.

    Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem, wymieszać łyżką i kiedy przestygnie zagnieść plastyczne ciasto.
    Wałkować cienko, wykrawać krążki i lepić pierogi.
    Ugotować w osolonym wrzątku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować