Pierogi z orzechami

4.48 (189 ocen)

  • 30 min

Ich aromat zawróci w głowom wszystkim wielbicielom orzechów.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki

    jajko

    szklanka ciepłej wody

    łyzka oleju

    Nadzienie:

    1,5 szklanki mielonych orzechów włoskich

    pół szklanki rodzynek

    4 łyżki miodu

    dodatkowo:

    polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.48 (189 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Miód podgrzej. Dodaj orzechy i rodzynki. Dokładnie wymieszaj i podsmażaj jeszcze kilka minut.
    2. Mąkę przesiej przez sitko. Dodaj jajko, olej, stopniowo dodawaj wodę. Zagniec ciasto. Rozwałkuj i wykrawaj krążki. Na każdy nakładaj porcję farszu i dokładnie zlepiaj. Wrzucaj na gotującą się wode i gotuj kilka minut. Podawaj polane czekoladową polewą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować