Pierogi z kapustą, grzybami i orzechami

0 (0 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • Ciasto:
    Nie podaje przepisu bo robię na oko, a poza tym to każdy ma chyba swój sprawdzony przepis na ciasto na pierogi :-))

    Farsz:
    40 dag kapusty kiszonej
    2 listki laurowe
    5 ziaren pieprzu
    5 ziaren ziela angielskiego
    2 cebule
    2 jajka (ugotowane na twardo)
    20 g suszonych grzybów
    2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    olej rzepakowy (kupuję go tylko na Wigilję, na targu)
    sól
    pieprz


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Kapusta kiszona Jajko

Pierogi z kapustą, grzybami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • * 1. Kapustę ugotować do miękkości w wodzie z liściem laurowymi, zielem angielskim i pieprzem. Grzyby namoczyć i drobno posiekać. jajka obrać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Miękką kapustę odcisnąć i drobno pokroić, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Gotowym farszem napełniać pierogi. Wrzucać na gorącą osoloną wodę i gotować ok. 2 min. od momentu wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Jajka Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować