Pierogi z farszem z karmelizowanej cebuli

0 (0 ocen)

  • 40 min

Są przepyszne i inne niż wszystkie!:)

  • 40 min

Składniki:

  • 6 dużych cebul
    3 łyżki miodu
    1 łyżka brązowego cukru
    3 łyżki masła
    1 łyżka oliwy z oliwek
    Sól, pieprz, papryka słodka
    Ciasto na pierogi:
    300 g mąki pszennej
    2 łyżki oleju rzepakowego
    150 ml ciepłej wody
    1 jajko
    pół łyżeczki gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z farszem z karmelizowanej cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy mąkę z wodą i olejem, dodajemy jajko, sól i szczyptę gałki muszkatołowej. Wyrabiamy ciasto, wykrawamy kółka, nakładamy farsz, zlepiamy.

    Karmelizowana cebula:
    Na patelni roztapiamy masło wraz z oliwą. Wrzucamy cebulę pokrojoną w cienki piórka, dodajemy miód, cukier, mieszamy. Smażymy na średnim ogniu aż cebula zmięknie. Ustawiamy mały ogień, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy do miękkości. Często mieszamy, by cebula się nie przypaliła.
    Pierogi wrzucamy na wrzącą osoloną wodę, gotujemy na średnim ogniu od czasu wypłynięcia około 3-5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować