Sałatka z kurczakiem z fetą i ogórkiem kiszonym w sałatach

5 (147 ocen)

  • 30 min

Kurczak w towarzystwie sałaty pekińskiej, roszponki, rukoli, fety i warzyw smakuje wyśmienicie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 sałata pekińska
    mix sałat: rukola, szpinak, roszponka
    1 opakowanie fety
    2 ogórki kiszone
    1 pomidor
    1 cebula
    2 suszone pomidory
    pieprz, papryka słodka i ostra
    majeranek, curry
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kurczakiem z fetą i ogórkiem kiszonym w sałatach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kroimy w kosteczkę, smażymy na oliwie z oliwek z dodatkiem przypraw.

    Sałaty i warzywa myjemy. Sałatę pekińską kroimy w cienkie paseczki, pomidora, ogórki i suszone pomidory w kosteczkę. Cebulę kroimy drobniutko.

    W misce układamy sałaty, pokruszoną fetę i warzywa. Dodajemy wystudzone kawałki kurczaka razem z sosem, który powstał na patelni.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować