PIEROGI Z FARSZEM Z JAJEK

4.97 (198 ocen)

SMAŻONE PIEROGI Z FARSZEM JAJECZNYM.PYCHA:))

Składniki:

  • CIASTO:

    20 dag.mąki
    25 dag.chudego twarogu
    5 dag.masła roślinnego
    sól

    FARSZ:

    5 jajek
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    pęczek szczypiorku
    pęczek natki pietruszki
    cebula
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.97 (198 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Jajko Ser

Pierogi z farszem z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PIEROGI 1. Mąkę i margarynę posiekać na stolnicy,dodać zmielony twaróg,sól i zagnieść ciasto.Rozwałkować na grubosc ok 3 mm i wyciąc szklanką krążki.Cztery jajka ugotować na twardo,posiekać w drobną kostkę.Dodać koncentrat pomidorowy,posiekana zieleninę,podsmażona na tłuszczu cebulkę i surowe jajko.Wymieszać przyprawic do smaku.Nałożyć farsz na krążki,dokładnie zlepić brzegi.Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju na głębokiej patelni.

Porady

Z podanych składników wychodzi ok 20 pierogów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sery Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować