Pierogi turystyczne-z konserwą i papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Tanie i szybkie w wykonaniu.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 konserwy typu "TURYSTYCZNA" (wieprzowa i drobiowa)
    ok 1/2 żółtej papryki
    1 średnia czerwona cebula
    pieprz czarny mielony
    ziele angielskie mielone
    sól
    olej do smażenia
    1/2 kg mąki tortowej
    1 jajo
    1 szklanka bardzo ciepłej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi turystyczne-z konserwą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz 1. Konserwy blendujemy bądź przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.Paprykę myjemy,oczyszczamy z nasion i kroimy w drobną kostkę.Cebulę obieramy,kroimy i smażymy na niewielkiej ilości oleju rzepakowego.Wszystkie skladniki łączymy ze sobą.Przyprawiamy pieprzem oraz zielem do smaku.Dokładnie mieszamy.Odstawiamy na 20 minut do lodówki.
  • 2. Ciasto:
    Do miski wsypujemy mąkę (trochę zostawiamy do podsypania).Wlewamy wodę.Mieszamy,a następnie wyrabiamy ciasto.Odcinamy kawałek,rozwałkowujemy i wycinamy kółka np.szklanką.Nadziewamy wcześniej przygotowanym farszem.Kleimy.Gotujemy w osolonej wodzie 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch.

Porady

Ciepłe można podawać ze smażoną cebulką lub skwarkami. Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować