Pierogi turystyczne-z konserwą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Konserwy blendujemy bądź przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.Paprykę myjemy,oczyszczamy z nasion i kroimy w drobną kostkę.Cebulę obieramy,kroimy i smażymy na niewielkiej ilości oleju rzepakowego.Wszystkie skladniki łączymy ze sobą.Przyprawiamy pieprzem oraz zielem do smaku.Dokładnie mieszamy.Odstawiamy na 20 minut do lodówki.
2.Ciasto:
Do miski wsypujemy mąkę (trochę zostawiamy do podsypania).Wlewamy wodę.Mieszamy,a następnie wyrabiamy ciasto.Odcinamy kawałek,rozwałkowujemy i wycinamy kółka np.szklanką.Nadziewamy wcześniej przygotowanym farszem.Kleimy.Gotujemy w osolonej wodzie 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch.
Porady
Ciepłe można podawać ze smażoną cebulką lub skwarkami.
Smacznego!
Komentarze