Duszona młoda kapusta z konserwą

4.46 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 3 osób

Uwielbiam młodą kapustę duszoną z marchewką i dużą ilością koperku :))) z konserwą to tani i pyszny sposób na obiad :)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • ćwiartka młodej kapusty
    1 marchewka
    pęczek kopru
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    200 g konserwy mięsnej
    sól i pieprz
    1 łyżeczka vegety
Wystaw ocenę:

4.46 (167 ocen)

Duszona młoda kapusta z konserwą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić na drobne paski,marchewkę obrać i pokroić w cienkie plasterki,koperek drobno posiekać.
    Wszystko wrzucić do garnka, podlać lekko wodą. Dusić około 20 min. Dodać pokrojoną w kostkę konserwę.
    Dodać koncentrat i przyprawić do smaku. Wymieszać i dusić jeszcze około 5 minut.

Porady

Podawać z ziemniaczkami,chlebem lub kopytkami :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Koper Marchewka Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować