Pierogi gospodarskie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Doskonale sprawdzą się z smakowitej roli drugiego dania. Lepiejprzygotować podwójna porcję, ponieważ te pierogi znikną błyskawiczniez talerzy.

  • 60 min

Składniki:

  • 3,5 szklanki mąki
    Jajko
    Łyżka oleju
    Ciepła woda
    Farsz:
    0,5 kg mięsa mielonego
    Cebula
    Kilka ząbków czosnku
    3 średnie ziemniaki
    Marchewka
    Mała Papryka czerwona
    Garść kukurydzy
    Sól
    Pieprz ziołowy
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi gospodarskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiej przez sitko. Dodaj olej, jajko i stopniowo dolewaj wodę
    aż powstanie elastyczne ciasto. Zagniec.
  • 2. Cebulę i paprykę obierz, pokrój i podsmaż na oleju. Dodaj mięso i
    podsmażaj aż będzie miękkie.Następnie wsyp kukurydze, ugotowane, przecisnięte przez praskę
    ziemniaki, marchewkę oraz czosnek. Wymieszaj i przypraw solą i pieprzem.
  • 3. Ciasto rozwałkuj. Wytnij kółka. Na każde nakładaj porcje farszu i
    zlepiaj brzegi. Gotuj kilka minut w osolonej wodzie. Podawaj z podsmażana
    cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować