Smakowity rogal po brzegi obłożony składnikami , które posmakują nawet niejadkom :) Doskonały na śniadanie , obiad czy kolację , a nawet na przekąskę :)
20 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
2 ogórki konserwowe
1/4 czerwonej papryki
2 jajka
100 g pokrojonej w kostkę wędliny
100 g żółtego sera - u mnie gołda
1/2 zmieszanego jajka
sezam biały i czarnuszka do posypania
Dodatkowo :
blacha wyłożona papierem do pieczenia
Pieróg z ciasta francuskiego z jajkiem , wędliną , ogórkiem i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z ciasta wycinam koło - największe jak się da , układam na blasze , smaruje zmieszanym jajkiem .
Na połowie koła układam naprzemiennie wędlinę , pokrojone w plasterki ogórki , pokrojoną w kosteczkę paprykę , robię dwa zagłębienia , wbijam jajka , posypuję żółtym serem .
Komentarze