Pieróg z ciasta francuskiego z jajkiem , wędliną , ogórkiem i żółtym serem

4.63 (8 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smakowity rogal po brzegi obłożony składnikami , które posmakują nawet niejadkom :) Doskonały na śniadanie , obiad czy kolację , a nawet na przekąskę :)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    2 ogórki konserwowe
    1/4 czerwonej papryki
    2 jajka
    100 g pokrojonej w kostkę wędliny
    100 g żółtego sera - u mnie gołda
    1/2 zmieszanego jajka
    sezam biały i czarnuszka do posypania
    Dodatkowo :
    blacha wyłożona papierem do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.63 (8 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Jajko Przekąski

Pieróg z ciasta francuskiego z jajkiem , wędliną , ogórkiem i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieróg z ciasta francuskiego z jajkiem , wędliną , ogórkiem i żółtym serem 1. Z ciasta wycinam koło - największe jak się da , układam na blasze , smaruje zmieszanym jajkiem .
    Na połowie koła układam naprzemiennie wędlinę , pokrojone w plasterki ogórki , pokrojoną w kosteczkę paprykę , robię dwa zagłębienia , wbijam jajka , posypuję żółtym serem .
  • Pieróg z ciasta francuskiego z jajkiem , wędliną , ogórkiem i żółtym serem 2. Ciasto składam zamykając farsz , brzegi dociskam , robię wzorek widelcem .
    Pieroga smaruje zmieszanym jajkiem , posypuję sezamem , czarnuszką , piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni :)

Porady

Z pozostałego ciasta możemy upiec ciasteczka np . na wytrawnie :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Jajka Gouda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować