piernik na budyniowym spodzie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Tradycyjne ciasta wzbogacone o szczyptę nowoczesności. W smaku iwyglądzie jest zaskakujące.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 jajek
    320 g mąki
    ¾ szklanki oleju
    Szklanka cukru
    4 łyżki płynnego miodu
    Łyżka przyprawy do piernika
    Łyżka kakao
    Pół szklanki pokrojonych orzechów włoskich
    Kilka jabłek
    2 łyżeczki sody oczyszczonej
    Budyń:
    4 szklanki mleka
    3 opakowania budyniu waniliowego z cukrem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Piernik na budyniowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj budyń na mleku. Gorący wylej na blachę o wymiarach 24 na 38cm
    i dokładnie rozsmaruj.
  • 2. Jajka ubij z cukrem. Dodaj olej oraz miód. Wsyp oraz mąkę
    wymieszaną z kakao, sodą i przyprawą do piernika. Dokładnie wymieszaj.
    Wyłóż na spód budyniowy. Na wierzch kładź kawałki jabłek i orzechy.
    Piecz około godziny w temperaturze 160-170 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Śmietanowiec na spodzie brownie

4.47 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Śmietanowiec na spodzie brownie

Kasia_S to jedno z tych ciast o które często dopomina się moja rodzina 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować