Pierniczki kolorowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pierniczki kolorowe to pierniczki które szybko robią się idealnie miękkie i kruche, smakują wyjątkowo i pachną świętami.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • PIERNICZKI KOLOROWE


    120g masła
    600g mąki tortowej Lubella
    100g cukru pudru
    2 łyżeczki sody oczyszczonej
    1/4 łyżeczki soli
    1 łyżka ciemnego kakao
    3 łyżki przyprawy do pierników
    1 jajko
    lukier
    pisaki do malowania wzorków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Pierniczki kolorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku roztopić masło.
    Odstawić do przestudzenia.
  • 2. Do miski wsypać mąkę, cukier puder, sodę oczyszczoną, sól, kakao i przyprawę do pierników. Wszystko wymieszać .
  • 3. Do miski z sypkimi składnikami składnikami wlać przestudzone masło i wyrobić najlepiej mikserem do połączenia się składników.
    Ciasto powinno być jednolite i miękkie.
  • wykrawamy ciastka 4. Stolnice podsypać mąką i przełożyć ciasto.
    Rozwałkować na cienki placek około 0,5 cm grubości i wykrawać ciastka.
  • ciasteczka na blaszce 5. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 10 min w temperaturze 180 stopni.
  • kolorowe strojenie ciasteczek 6. Po wystudzeniu polać lukrem lub ozdobić kolorowymi pisakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować