• 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

pyszne ciasteczka korzenne, i super zabawa dla całej rodziny

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • margaryna - 125 g
    jajka - 3 szt
    mąka pszenna - 500 g
    miód - 1/2 szklanki
    cynamon - 1 łyżeczka
    cukier - 10 dag
    kakao - 1 łyżeczka
    przyprawa do piernika - 3 łyżeczki
    proszek di pieczenia - 2,5 lyzeczki
    ozdoby cukiernicze
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierniczki

Pierniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić na małym ogniu, dodać miód i razem połączyć, pozostawić do wystygnięcia. Jajka utrzeć z cukrem i połączyć z wystudzona margaryną z miodem.. Następnie wsypać produkty sypkie i wszystko razem wyrobić, przełożyć w torebkę foliowa, zawinąć i włożyć na całą noc do lodówki. Na drugi dzień wyjąć podzielić na kawałki i rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na grubość 1/2 cm. Układać na blasze wyłożonej papierem i piec ok 12 min w temp 175stC. Po wystudzeniu można ozdobić
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować