Babka Piegusek

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

ciasto z ziarenkami maku ;-)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Jajka – 4 szt
    Cukier – 1 szkl
    Mak suchy – 1 szkl
    Mąka krupczatka –2 szkl
    Proszek do pieczenia – 3 łyżeczki
    Cukier waniliowy – 1 łyżeczka
    Margaryna stopiona – 1 szklanka
    Dodatkowo:
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Makowiec

Babka piegusek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę, dodać mak, cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie dokładnie ale szybko wymieszać ze stopioną letnią margaryną i wylać ciasto do natłuszczonej i wysypanej mąką formy babkowej.
    Piec w 180stC przez ok. 50 minut.
    Upieczone ciasto lekko przestudzić, wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Jajka kurze Mąka krupczatka Cukier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować