Pieczony morszczuk z duszonymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 9 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną pieczoną rybę z duszonymi warzywami z patelni. Polecam.

  • 9 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 płaty morszczuka
    sok z cytryny
    sól
    pieprz
    tymianek
    1 kalarepka
    1 czerwona papryka
    1 mała cukinia
    2 duże ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    1/2 szkl wody
    1/2 zkl soku jabłkowego
    3 łyżki śmietanki 30 %
    sól
    biały pieprz
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sok

Pieczony morszczuk z duszonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczony morszczuk z duszonymi warzywami 1. Rybę opłukujemy wodą i odsączamy na ręczniku papierowym. W międzyczasie myjemy warzywa i kroimy w słupki
    Rybę przekładamy na folię i posypujemy solą, pieprzem, tymiankiem. Skrapiamy sokiem z cytryny, zawijamy w folię i przekładamy na blaszkę, odstawiamy. Kalarepkę, paprykę, czosnek przekładamy na rozgrzany olej i smażymy około 5 minut. Dokładamy cukinię i dolewamy wodę i sok jabłkowy, dusimy do miękkości. Rybę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Rozcinamy folię i dopiekamy przez 10 minut, polewamy wytopionym płynem.
    Do warzyw dolewamy śmietankę i doprawiamy do smaku, redukujemy sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować