Morszczuk zapiekany z marchewką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną rybę w zdrowszej wersji pieczoną w foli w piekarniku. Pod marchewkową kołderką z dodatkiem miodu smakuje wyśmienicie. Polecam na obiad lub ciepłą kolację.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 płaty morszczuka
    4 średnie marchewki
    1 średnia cebula
    1 duży ząbek czosnku
    1 łyżeczka miodu
    sól
    pieprz
    sok z cytryny
    folia spożywcza
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sok

Morszczuk zapiekany z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrażamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekładamy na deskę i lekko posypujemy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Marchewki obieramy i myjemy oraz ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w drobną kosteczkę. Natkę pietruszki kroimy na drobno. Do miski wkładamy wszystkie pokrojone składniki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i miodem. Rybę układamy na folii i kładziemy na nią warstwę marchewkową i kawałeczki masła.
    Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni przez około 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować