Morszczuk zapiekany z ryżem i warzywami

0 (0 ocen)

Lekka, zdrowa i wyjatkowo smacznie podana ryba na talerzu.

Składniki:

  • 450g filetów z morszczuka
    200g ryżu
    opakowanie mrożonych warzyw (450g)
    200-300ml bulionu warzywnego
    pieprz młotkowany z kolendrą
    zioła greckie lub inne ulubione
    sól, pieprz czarny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Zapiekanki

Morszczuk zapiekany z ryżem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę opruszyć solą i pieprzem młotkowanym z kolendrą a obu stron, odstawić do lodówki na kilka minut.
  • 2. Surowy ryż przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać bulionem tak aby bulion tworzył nad ryżem warstwę 1cm.
  • 3. Warzywa krótko podsmażyć na patelni na jednej łyżce oleju, opruszyć ziołami, solą i pieprzem. Wyłożyć na warstwę ryżu z bulonem. Całość pod przykryciem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-50 min.
  • 4. Na 20 min przed końcem pieczenia na warstwę warzyw wykładamy zamarynowaną rybę. Pieczemy do miekkości ryby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk Ryby Ryż Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować