Pieczone ziemniaki z Pesto

4.5 (2 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tak niewiele składników nam potrzeba do przygotowania pieczonych ziemniaków z dodatkiem pesto oraz aromatycznego boczku, który sprawia, że ziemniaki są pyszne. Idealny dodatek do dania mięsnego, również można upiec na grillu, przygotuj i się przekonaj.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ½ kg ziemniaków
    100 g zielonego Pesto
    10 dag boczku wędzonego lub parzonego
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z ziemniaków

Pieczone ziemniaki z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. Ziemniaki obieram, kroję wzdłuż na cztery część tzw. ćwiartki. Myję, osuszam i przekładam do miski.
    Do ziemniaków dodaję Pesto oraz solę. Dokładnie mieszam.
  • boczek 2. Każdą część ziemniaka owijam paseczkiem boczku.
    Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
  • danie 3. Tak przygotowane ziemniaki są idealne, jako dodatek do mięsa.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować