Pieczone żeberka

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję rzadko, ale dobrze. Lubię zjeść, a moje potrawy chwali rodzina i znajomi.

Składniki:

  • ● 2 kg żeberek
    ● 1 duży keczup
    ● 1 dżem morelowy
    ● przyprawa uniwersalna
    ● 2 cebule
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy, kroimy
    w cienkie paski. Posypujemy
    przyprawą uniwersalną i wstawiamy na noc do
    lodówki.
  • 2. Dno naczynia żaroodpornego
    smarujemy cienką warstwą
    keczupu i dżemu. Wkładamy
    żeberka i krążki cebuli.
    Grubo smarujemy dżemem
    i keczupem.
  • 3. Naczynie przykrywamy
    i wstawiamy do piekarnika.
    Pieczemy ok. 2 godzin w temperaturze
    200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować