Pieczone warzywa z ziołami

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min

Uwielbiam ziemniaki z piekarnika, dodałam do nich innych warzyw dlatego mają pyszny smak. Serdecznie polecam. Doskonały dodatek do mięsa i grilla.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1kg młodych ziemniaków
    2 marchewki
    mała bulwa selera
    2 czerwone cebule
    mała dynia hokkaido
    morska sól
    kolorowy pieprz
    łyżeczka przyprawy do ziemniaków
    slodka papryka do oprószenia
    5 łyżek oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone warzywa z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieram. Ziemniaki, dynię i selera kroję w dużą koskę. Marchew w talarki. A cebulę w piórka. Dynię odkładam na bok, dodam ją w połowie pieczenia. Warzywa przekładam do głębokiej miski, dodaję olej i przyprawy. Mieszam. Przekładam na blachę. Piekę około 60-80 minut w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Młode ziemniaki Seler Warzywa Ziemniaki

Notka redakcyjna

PP_10-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować