Pieczone skrzydełka z warzywami

4.48 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Latem robię tę potrawę bardzo często. Cała rodzina jest wtedy zadowolona.

Składniki:

  • 1,5 kg skrzydełek z kurczaka
    2 marchewki
    garść fasolki szparagowej
    puszka groszku
    1/2 selera
    przyprawa do drobiu
    ostra mielona papryka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone skrzydełka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawami. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
  • 2. Marchewki i selera obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Fasolkę myjemy, odcinamy końce i przekrawamy na pół. Groszek osączamy.
  • 3. Skrzydełka wkładamy z warzywami do rękawa do pieczenia. Rękaw układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy ok. godziny w piekarniku
    rozgrzanym do temperatury 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować