Pieczone pulpety z indyka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Na obiad polecam coś lekkiego i pożywnego :)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
    1 marchewka
    ok. 300 g cukinii
    kawałek pora
    1 jajko
    1 łyżeczka curry
    1/2 łyżeczki kurkumy i chili
    1 łyżka czubrycy czerwonej
    jarzynka
    1/2 opakowania warzyw na patelnię
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pieczone pulpety z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać i razem z cukinią zetrzeć na tarce o grubym oczku. Wrzucić na patelnie i bez dodatku tłuszczu podsmażyć do odparowania soku. Doprawić curry, kurkumą i chili. Do mięsa mielonego dodać jajko, posiekanego pora, podsmażone warzywa i czubrycę, dokładnie wymieszać. Masa jest dosyć luźna w konsystencji. Z masy formować pulpety i układa w naczyniu do zapiekania. Posypać warzywami na patelnię, przykryć i piec w 180 stopniach około 40 minut. Smacznego :)

Porady

Składniki na 3 porcje. kaloryczność 1 porcji 289 kcal. Węglowodany 15,2 g Tłuszcz 7 g Białko 37 g

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Drób Indyk Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować