PIECZONE PULPETY Z INDYKA I MOZZARELLĄ

4.49 (143 ocen)

  • 50 min

Pyszne pieczone pulpety nie dość że są zdrowe to jeszcze dietetyczne. Nadają się zarówno na obiad ale również do kanapek.

  • 50 min

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego z indyka
    2 jajka
    5 łyżek płatków owsianych
    1 kulka mozzarella
    1 /2 natki pietruszki
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    Przyprawy= sól i pieprz do smaku,
    1 łyżeczka =papryka czerwona słodka, czosnek granulowany
    1 łyżka = płatków papryki czerwonej suszonej
Wystaw ocenę:

4.49 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone pulpety z indyka i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładam wszystkie składniki pulpecików również mięso. Dokładnie łącze ze sobą wszystkie składniki.

    Formuję kulki takie by mieściły się w dłoni. Układam na papierze, którym wyłożyłam blachę.

    Piekę pulpeciki ok 45 min w 180 stopniach, Góra - dół. Podaję z mixem sałat oraz kaszą pęczak.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować