Pieczone pulpety mięsno - warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa wbić jajka , kapustę drobno posiekać ,pieczarki , cebulę i paprykę pokroić w kostkę , koperek posiekać , czosnek przecisnąć przez praskę , bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć , groszek dokładnie odsączyć ,wszystko dodać do mięsa ,dodać sól , pieprz , dokładnie wyrobić
2.Z masy mięsnej formować dosyć duże kule , układać w naczyniu żaroodpornym , piec około 30 minut , wszystkie składniki sosu wymieszać zalać pulpety i zapiekać jeszcze 10-15 minut
Porady
Z tej ilości składników wychodzi sporo pulpetów , dlatego jeśli nie mamy tak dużego naczynia żaroodpornego proponuję pulpety upiec w zwykłej formie , a po upieczeniu przełożyć do naczynia do zapiekania , polać sosem i zapiec
Komentarze