Pieczone klopsiki z wędzonego mięsa

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Ciekawy i smaczny sposób na wykorzystanie wędzonki z kurczaka. Początkowo zamierzałam przygotować dobrze znane kotleciki siekane, ostatecznie jednak zmieniłam koncepcję i wyszły pyszne pieczone klopsy z dodatkiem chrzanu, kminku, natki pietruszki i szałwii.

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 550 – 600 g wędzonego mięsa z kurczaka – bez kości, bez skóry
    1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 płaska łyżka posiekanej szałwii
    3 łyżeczki chrzanu tartego ze śmietanką (konserwowy – ze słoika)
    3 jajka
    4 łyżki bułki tartej
    1 kopiasta łyżeczka kminku całego
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczone klopsiki z wędzonego mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone klopsiki z wędzonego mięsa 1. Mięso drobno posiekać i przełożyć do miski. Dodać chrzan, posiekane zioła, wsypać kminek, wbić jajka oraz dołożyć bułkę tartą. Składniki dokładnie wymieszać, po czym całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Pieczone klopsiki z wędzonego mięsa 2. Z masy uformować 20 kulek, które ułożyć w formie (29 x 39) wyścielonej papierem do pieczenia.
    Piec 30 – 35 min (180 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować