Pieczone donuts

4.37 (204 ocen)

  • 30 min

Proste, pieczone w specjalnej formie donuts. Dwustronne, z jednej strony oblane białą czekoladą i posypane wiórkami kokosowymi, a z drugiej strony oblane mleczną czekoladą i posypane czekoladową posypką.

  • 30 min

Składniki:

  • przepis na ok. 16 sztuk:
    2 szklanki mąki pszennej
    6 łyżek cukru
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    2/3 szklanki mleka
    2 jajka
    1 płaska łyżeczka cukru waniliowego
    6 łyżek oleju

    polewy:
    1 tabliczka białej czekolady
    1 tabliczka mlecznej czekolady
    wiórki kokosowe
    czekoladowa posypka

Wystaw ocenę:

4.37 (204 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Pieczone donuts - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól, dodać mleko, jajka, cukier waniliowy i olej, zmiksować na jednolite ciasto. Przełożyć do rękawa, wyciskać do lekko natłuszczonej specjalnej formy do pieczenia donuts. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 15-18 minut. Wyjąć z formy, ostudzić.
  • 2. Białą czekoladę rozpuścić nad parą wodną.
    Mleczną czekoladę osobno rozpuścić nad parą wodną.
    Wiórki kokosowe i czekoladową posypkę wysypać na osobne talerzyki.
    Każdego donuts maczać w białej czekoladzie i zaraz obtoczyć w wiórkach kokosowych, kłaść na kratce. Następnie każdego donuts maczać z drugiej stronie w mlecznej czekoladzie i obtaczać w czekoladowej posypce. Kłaść na kratce do zastudzenia czekolady.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować