Proste, pieczone w specjalnej formie donuts. Dwustronne, z jednej strony oblane białą czekoladą i posypane wiórkami kokosowymi, a z drugiej strony oblane mleczną czekoladą i posypane czekoladową posypką.
Pieczone donuts - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól, dodać mleko, jajka, cukier waniliowy i olej, zmiksować na jednolite ciasto. Przełożyć do rękawa, wyciskać do lekko natłuszczonej specjalnej formy do pieczenia donuts. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 15-18 minut. Wyjąć z formy, ostudzić.
2.Białą czekoladę rozpuścić nad parą wodną.
Mleczną czekoladę osobno rozpuścić nad parą wodną.
Wiórki kokosowe i czekoladową posypkę wysypać na osobne talerzyki.
Każdego donuts maczać w białej czekoladzie i zaraz obtoczyć w wiórkach kokosowych, kłaść na kratce. Następnie każdego donuts maczać z drugiej stronie w mlecznej czekoladzie i obtaczać w czekoladowej posypce. Kłaść na kratce do zastudzenia czekolady.
Komentarze