Pieczone buraki

4.5 (176 ocen)

  • Dla 4 osób

Pieczone buraki są idealną propozycją na letni obiad lub jako urocza przekąska.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 buraki,
    około 300 g mięsa mielonego,
    około 300 g sera feta,
    sól i pieprz do smaku,
    koperek lub dowolne kiełki do dekoracji i dla zdrowia
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone buraki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki dokładnie umyć i przekroić na pół. Każdą połówkę zawinąć folią aluminiową i piec w 180 stopniach przez 90 minut.
    Upieczone buraki zostawić do wystygnięcia. Wydrążyć z nich miąższ i pokroić miąższ w kosteczkę.
    Mięso z przyprawami usmażyć na odrobinie oleju. Przesypać do miski.
    Do miski z mięsem dodać około 200 g fety i pokrojone w kosteczkę buraki. Wymieszać.
    Wydrążone buraki wypełnić farszem z mięsa, buraków i fety.
    Zapiec przez dodatkowe 20 minut. Po upieczeniu udekorować resztą fety i posypać koperkiem. Voila:) Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Koper Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować