Pieczona szynka w musztardzie z gorczycą

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pieczona szynka w musztardzie z gorczycą to idealna propozycja na świaeczy stół i nie tylko. świetna na ciepło jak i zimno.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1-1,2 szynki wieprzowej,
    4 duże łyżki musztardy chrzanowej ( lub jaką lubicie),
    2 łyżki gorczycy,
    3 liścia laurowe,
    4 ziela angielskie,
    5 ziaren pieprzu,
    szklanka wody.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny Szynki

Pieczona szynka w musztardzie z gorczycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę nacieramy musztardą i gorczycą.

    Odstawiamy na minimum dwie godziny.
    Szynkę wykładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy wodę.
    Posypujemy liściem laurowym, zielem angielskim i pieprzem czarnym.
    Pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach.
    Od czasu do czasu w trakcie pieczenia polewamy sosem z pieczenia.
    Podajemy na ciepło lub zimno.

    Smacznego ;)

Porady

Mięso możemy przyprawić na wieczór, a rano wstawić do piekarnika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorczyca Mięso Musztarda Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować