Pieczona papryka z ryżem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Szybki przepis na faszerowaną paprykę.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - papryka czerwona - 6 szt
    - ryż - 3 woreczki po 100 g każdy
    - cebula - 1 szt
    - kukurydza - 1 puszka
    - pieczarki - ok. 10 szt
    - szynka drobiowa - 30 dag
    - sól, pieprz, chilli
    - olej - 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona papryka z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryki przygotowane do faszerowanie 1. Paprykę myjemy, ostrożnie obcinamy "kapelusze" i wydrążamy nasiona z środka. Ryż gotujemy w osolonej wodzie ok 15 minut, cebulę i szynkę kroimy w kostkę.
  • Smażone pieczarki do farszu ryżowego 2. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Szynkę, cebulę i pieczarki smażymy na 1 łyżeczce oleju. Ugotowany ryż odcedzamy, kukurydzę odcedzamy z zalewy i wszystko łączymy z usmażonymi składnikami.
  • Papryka i farsz 3. Farsz przyprawiamy według uznania. Paprykę faszerujemy, przykrywamy "kapeluszami" i układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym, które uprzednio smarujemy 1 łyżeczką oleju.
  • Upieczona papryka 4. Paprykę pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 50 minut do 1 h. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować