Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami

4.33 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Papryka faszerowana tym razem bez mięsa i jak dla mnie jest bardzo smaczna.

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże papryki czerwone
    8 pieczarek
    1 cebula
    1 szklanka startego żółtego sera
    Sól, pieprz
    Papryka słodka
    2 szklanki sosu pomidorowego
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć i przekroić na pół wzdłuż, oczyścić z gniazd nasiennych. Ryż ugotować al'dente. Na oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do cebuli i lekko poddusić, wystudzić. Do ryżu dodać pieczarki i 1/2 szklanki startego sera, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Ryżem wypełnić papryki, wierzch posypać startym żółtym serem. Paprykę ułożyć w naczyniu do pieczenia, podlać sosem pomidorowym i zapiekać ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego.

Porady

Użyłam szklanki o pojemności 250 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Pieczarki Ryż Cebula

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować