1.
Schab myjemy, oczyszczamy z błon, kroimy na mniejsze kawałki, całość oprószamy przyprawą do wieprzowiny i odstawiamy. Papryki i kalafior myjemy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w dowolny kształt - u mnie pół paseczki. Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki. W rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso i warzywa oprócz kalafiora. Gdy mięso z warzywami lekko się podsmaży dodajemy kaszę bulgur i całość mieszamy.
2.
Następnie do zawartości rondla dolewamy ok 200 ml wody i pozwalamy całości się dusić. Gdy woda odparuje, dodajemy kalafior i ponownie zalewamy ok 150-200 ml wody. Gdy woda ponownie odparuje kociołek przyprawiamy według uznania i dodajemy drobno posiekany koperek. Smacznego:)
Porady
zamiast kaszy bulgur można użyć kaszy jęczmiennej
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze