Cebulowe kule z boczkiem nadziewane mięsem z grzybami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Warto wypróbować podanie cebuli jako główny bohater naszego stołu,pyszne danie idealne na świąteczny obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • 6 dużych cebul
    500 g mięsa mielonego(u mnie wieprzowo-wołowe)
    30 g suszonych ugotowanych grzybów
    jajko
    2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
    ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    6 plastrów wędzonego boczki
    olej do głębokiego smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cebulowe kule z boczkiem nadziewane mięsem z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać z łupinek,umyć i wydrążyć każdą tak,aby powstało wgłębienie i cienka ścianka.
  • 2. Mięso mielone włożyc do miski dodać drobno posiekane grzyby,jajko.przecisnięty przez praskę czosnek,przyprawę do mięsa,doprawić solą i pieprzem,dobrze wyrobć masę.
    Masą mięsną napełnić wydrążone cebule,na wierzchu cebul ułozyć plastry boczku i spiąć go po bokach wykałaczki,wbijając je do cebuli.
    Piec dobrze rozgrzanym,głębokim oleju okło 15-20 minut,osączyć na papierowym ręczniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Dynie nadziewane grzybami i boczkiem

To może cię zainteresować